Tuńczyk z warzywami

Przymusowe czyszczenie lodówki na szybko zrodziło ten przepis. Tuńczyk z warzywami zawiera wszystko, co akurat miałam w lodówce, a przez ciągłe rozjazdy nie ma tam zbyt wiele. 😛 Do zrobienia w kwadrans, zerowy poziom trudności, do tego całkiem tanie. 🙂

Składniki: (na dwie porcje)

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • duża cebula
  • pomidory- u mnie 4 takie mniejsze niż większe 😉
  • oliwki
  • przyprawy: sól, papryka ostra, bazylia
  • do smażenia olej kokosowy
  • opcja mało paleo: feta na wierzch

20160818_143842

 

Przygotowanie:

Na pierwszy ogień idzie pokrojona cebula, którą szklę na oleju kokosowym. Olej koko w połączeniu z przyprawami da lekko słodkawy, ciekawy smak.

20160818_144717

 

Kiedy trochę się już zeszkli, dodaję pokrojone pomidory i pokrojone na pół oliwki i odsączonego tuńczyka.

20160818_145736

Wszystko doprawiam i pozwalam sobie pobulgotać na średnim ogniu mieszając, aż powstały sos nieco się zredukuje, żeby nie jeść zupy. 😉

20160818_150206

Na koniec dodaję trochę pokrojonej w kostkę fety- oczywiście można pominąć, żeby było w pełni paleo. 😀

 

20160818_150834

20160818_151059

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.